同闰蜜血又拼完,电又放完,饭又食完,就梗系要嚟个余兴即目:食甜品啦!!!虽然喺尖沙咀区都算有唔少选择,不过都系近近地揾番一间地舖够就脚又方便。掟个靓弯行入嚟厚福街就会揾到呢间<甜蜜蜜甜品专门店>喇,见到门口有一堆人喺度等紧位,舖里舖外都坐满哂客人,仲以为要等好耐啦,殊不知两个人嘅话,好快就有位喇入得去喇。 我都几钟意嚟呢间甜品店,因为佢无论中式同西式嘅都有,就算系年青人喜欢嘅新颖品种,以至传统旧式嘅款式都一应俱全,水准仲要都有番咁上下质素添!佢哋嘅餐牌除咗有中文同英文之外,连日本都有埋!!!咪话唔到你唔服~闰蜜点咗个雪糕椰汁翡翠西米:$42蚊,🐷🐷问咗个职员,翡翠西米即系乜嘢?之后话原来系同传统纯米白西米有小小分别,呢度嘅西米会带点透明绿绿地色,所以叫做翡翠喇。配埋个佢钟意嘅朱古力口味雪糕,虽然系比较普通,但闰蜜都话几好味,椰汁味够浓。而我就点咗个焗黑白朱古力梳乎里$59蚊,餐牌上已经列明咗呢一款制作需要嘅时间为15分钟,所以我闰蜜都几乎食哂佢𠮶碗,我呢碟正嘢就嚟喇呢款甜品简直就系朱古力爱好者嘅大爱!!!佢个梳乎里系即叫即焗,热朱古力味嘅梳乎里,再配上朱古力酱任由自己随

雪糕椰汁翡翠西米

焗黑白朱古力梳乎厘

呢款甜品简直就系朱古力爱好者嘅大爱!!!佢个梳乎里系即叫即焗,热朱古力味嘅梳乎里,再配上朱古力酱任由自己随意点上,另外仲有一球超好味软滑嘅白朱古力榛子味雪糕波,食完一啖黑再食一啖白,黑白交替,口感冷热交错,绝对系令人回味无穷。无论口感同味道绝对系酒店级以上嘅水准
2018-09-13
$51 (宵夜)
雪糕椰汁翡翠西米