2024-12-07
一家人book 左食冬至全包晏 (一席 12人)𩠌菜味道一般都唔紧要,本身都冇乜期望只要正正常常都冇乜问题,我地食到其中一道冬菇炆鹅掌的鲜冬菇唔新鲜,有酸味。我哋向佢地反应,佢地只系夹走冬菇并冇成碟换比我地,只系向我地补返冬菇 ,ok, 我地唔介意接受,但系就等到差唔多食完都仲未补返。因为我地仲有一道𩠌未到! 全包宴的糯米饭,我地前后追单3次,每次换来只有「等多阵,追左厨房,黎紧。」 结果我地等左1个钟都仲未到!当然啦,甜品都唔见踪影,整整成个钟斋「等」,冇任何补偿,你上个甜品都好呀? 其实都发现有好几围枱都系咁。 等紧期间,佢地终于补返个冬菇比我地,味道方面唔讲啦,唔系坏食得落就算。咁个饭同甜品呢?眼见有糯米饭出啦,点知又比左隔离枱先,我地系第一枱落单早过隔离枱入席,点解唔系比我地先?我地等极都冇,我地一家人决定叫佢地取消扣返啲钱就了事。好啦!到埋单又扰攘咗半个钟都有,事因餐厅一开始话因为系优惠套餐,如果只扣一道菜其他菜就要按返单点价钱计,合理咩? 他地就话一系叫我地等埋个饭打包拎走,吓?仲等?错在佢地,我地又唔系一开始就唔要个饭,佢地仲话个甜品系送既,唔会当一个𩠌扣返钱比我地,佢地
好啦!到埋单又扰攘咗半个钟都有,事因餐厅一开始话因为系优惠套餐,如果只扣一道菜其他菜就要按返单点价钱计,合理咩? 他地就话一系叫我地等埋个饭打包拎走,吓?仲等?错在佢地,我地又唔系一开始就唔要个饭,佢地仲话个甜品系送既,唔会当一个𩠌扣返钱比我地,佢地咁既做法完全唔合理。搞左一轮,佢地只肯扣返个饭嘅钱$80,期间仲揾个负责人出嚟,依位负责人道歉都冇句而且态度极差,身为负责人情商低责骂我屋企人,同我哋讲唔满意可以报警处理。
佢坚持全单只会减返$80,我地最后只能接受,因为唔想再同佢地浪费时间,但系都未能够即刻埋单又唔知等咩😡等佢打电话同上边确认。大佬呀,好心你就确定好先讲啦。究竟要浪费我哋几多时间,全家人系到等你哋。
依间野唔建议呀!!!服务极为恶劣!