2021-11-22 668 浏览
我对嘢饮要求好低,珍珠唔使好有咬口,奶茶唔使好浓茶味,正常就得,但呢间野我买咗两次都劲难饮。「极品」,常人真系欣赏唔黎。第一次饮系仕女伯爵波霸鲜奶茶(推荐单品)第二次饮系普通珍奶。试完后我有以下三点感想:第一,奶茶有阵怪味,似系牛杂味(隔离系牛杂舖)怀疑系摆太耐沟咗味,真系好好好好好反胃。第二,啲珍珠浸到变糊状,一啲咬口都无,应该系朝早备完料就用足成日,或者根本系煮太耐。第三,店员态度极差。明明我买𠮶时都冇其他客,但等咗好耐一段时间,我费事企喺度等,就去附近买咗其他嘢先,点知返到嚟发现仲未有,店员喺内厨度hea紧。今日我屋企人路过见佢新开就买咗黎试(系我衰,唔记得同佢哋讲🥲)佢买𠮶阵手上揸住好多嘢,冇手攞两杯珍奶,但个店员顾住同frd倾偈,完全无理到佢,唔俾袋要自己手提。我呢两次都净系试咗珍奶,所以唔排除佢其他嘢(英式茶)做得好,但一间有卖台式饮料嘅铺头,连最基本嘅珍奶都咁难饮,自己嘅推荐产品都做得唔好,咁恕我好难对呢间店嘅其他产品产生期待。黄店唔系免死金牌😇你黄唔代表就会个个都肯无条件撑你,俾少少心做啦🤏唔系就等执。

第一次饮系仕女伯爵波霸鲜奶茶(推荐单品)
第二次饮系普通珍奶。
试完后我有以下三点感想:

2021-11-19
7 分钟 (外卖自取)