2022-03-06 122 浏览
~酱油蟹配饭($250/1,$488/2)🦀我哋三个人所以就啱啱好可以叫2pcs+1pcs👯‍♀️,但要留意番佢哋系一个set一碗饭🍚,所以我哋咁样叫就系得两碗饭😌。黎到已经好吸引😍,望落去好新鲜而且个饭都好正🤤。酱油蟹冇理由唔用手食啦🙌🏻,虽然带咗手套🧤,不过都要小心啲蟹壳有啲吉手⚠️。食落去好鲜甜🌊,用只手一挤d肉就出嚟🤤,入面个d就可以用个口慢慢啜啦😈,咁就要小心条舌啦🤣。因为始终系由酱油腌制出嚟🧂,所以咸咸地配饭就更加正啦🍚。我个人就钟意将啲饭捞落个蟹盖到😋,再加少少蟹肉放上去连埋蟹膏一齐食😚,简直系天堂嘅味道🤩。酱油蟹呢样嘢真系一食就爱上😍,后悔点解去咗几次韩国都冇食🥺。~马铃薯猪骨汤($300)🍲食生野梗系要配返啲热汤䁔下啦🔥,谂住净系食蟹唔够饱仲配多咗碗饭($10-15) 😅。冇谂到个汤会咁大😧,三个人完全食唔晒🤭,我哋仲要食咗酱油蟹同饭🤥。汤有附送调味🧂,建议蒜蓉同辣椒🌶️一定要抌晒落去,如果唔系会好似番茄薯仔汤😂。薯仔煲到好淋,我都系用手食将啲肉灭出嚟✋,加少少咸菜😌,汤同饭上面再放一块泡菜就啱啱好😎。✨ 想食酱油蟹好耐但之前喺韩国唔敢食🤭,上次特登去食又食唔到🤧,今次特登
~酱油蟹配饭($250/1,$488/2)🦀

~马铃薯猪骨汤($300)🍲

✨ 想食酱油蟹好耐但之前喺韩国唔敢食🤭,上次特登去食又食唔到🤧,今次特登出咗尖沙咀食😮‍💨。呢间之前听过都几出名🤔,除咗老细同啲员工系韩国人之外🇰🇷,连大部份客人都系💁‍♂️,去到好似去咗韩国咁周围都听到韩文😂。推荐大家嚟食将由蟹啊🙌🏻,唯一唔系几满意嘅就系点解呢度系会饮热茶🍵,我想要韩国𠮶啲一壶冰水呀😩!

💰openice订位有八五折,但酱油蟹冇(优惠价already)😢。