Sky726

2021-10-25 592 浏览
上网揾到呢间嘅环境睇落唔错,决定同未婚妻嚟浪漫一下。上到嚟的确几好view,少少昏暗,有烛光点缀,真系有啲fine dinning嘅感觉。怕太多野食唔哂,所以冇叫两个set,只系一个set再加多一个main,另外再叫甜品。主菜上前有面包、胡桃南瓜汤、烧南瓜沙律同埋三文鱼mousse。南瓜汤都几浓稠,如果饮哂一碗可能会饱饱地;沙律都OK,菜够新鲜,南瓜又甜兼冇渣,芝士份量又刚刚好;特别要介绍嘅系个三文鱼mousse,真系有三文鱼既味道,但质地系mousse,我有谂过系咪将啲三文鱼肉直接搅成浆状…虽然脑海有呢个画面,但都觉得几好食同特别。主菜要咗个板烧自家熟成西冷牛扒伴香草牛油,再加个意大利手卷意粉伴野菌、辣肉肠及巴马臣芝士。两样都好食到不得了!先讲个意粉,望落有啲似肉酱意但系啲意粉系粗身卷筒状,挂到多啲酱汁,而个酱有辣肉肠加芝士本身都好好味,仲有啲野菌菇令个口感更有层次,满分!再赞个西冷,如果唔系个羊西冷卖哂,我可能都冇发现佢呢个牛西冷系咁正:够厚身,脂肪少,肉味浓,我每一口都切得好细份,惊太快食哂…试咗呢两个main course都觉得咁好食,令我不禁想知道其他会唔会到咁好食,所以我呢

意大利手卷意粉伴野菌、辣肉肠及巴马臣芝士

再赞个西冷,如果唔系个羊西冷卖哂,我可能都冇发现佢呢个牛西冷系咁正:够厚身,脂肪少,肉味浓,我每一口都切得好细份,惊太快食哂…试咗呢两个main course都觉得咁好食,令我不禁想知道其他会唔会到咁好食,所以我呢一刻就知我应该会再嚟!
板烧自家熟成西冷牛扒伴香草牛油

跟餐个甜品卖哂,所以餐厅安排转咗个红莓芝士挞同另外要个火焰朱古力球。
芝士挞唔算腻,又唔会硬巴巴,几好。
红莓芝士挞
餐饮要咗热咖啡,都几香浓,配芝士挞食会几夹。
热咖啡

个雪糕畀啲朱古力脆皮包住再用点著火嘅酒淋上面,视觉效果十分好,但食嘅时候建议唔好点太多酒。
2021-10-24