2018-10-08
同男友食饭间中都要浪漫下😊。去左哩间Cafe Paradise地方唔算大,但非常舒适。装饰别致,适合情侣或者三五知己小聚。菜单都几多款式选择,单喺All Day Breakfast都有四个款式,其中一款专为素食者而设。我就拣左哩个Paradise Full(另加左$5将多士转窝夫)。一上枱真系吓左一跳,All Day Breakfast 个份量大到不得之了。虽然唔喺什么什么高级食材,但就食得出用料新鲜,同埋烹调者嘅用心。窝夫里面有吉士酱,唔会好甜,外脆内软。汉堡排切开后仲见到粉粉地色,大约煎到七八成熟,牛味好出,好食👍🏽。烟肉不咸不腻,薄得来依然有口感!炒蛋就非常滑溜。烟三文鱼好鲜好弹牙😋。另外我哋叫左个set dinner,百几蚊就有齐哂沙律、餐汤、主菜,甜品同饮品。听闻餐汤每日都唔一样,今日哩款白汤,好香菇味,质感好结,口感似食紧粥,好饮👍🏼。沙律就好新鲜,用嘅喺芝麻酱,食完之后胃口大开,可以迎接个主菜喇!拣嘅哩款喺三文鱼大红虾黑松露天使面,三文鱼同大虾一样咁新鲜,肉质爽口弹牙。大虾去左壳,原只上碟,望落都有四五只,非常足料。天使面就软硬适中,配埋个黑松露酱汁真喺无得弹。甜品喺芒果
Paradise Full
另外我哋叫左个set dinner,百几蚊就有齐哂沙律、餐汤、主菜,甜品同饮品。听闻餐汤每日都唔一样,今日哩款白汤,好香菇味,质感好结,口感似食紧粥,好饮👍🏼。沙律就好新鲜,用嘅喺芝麻酱,食完之后胃口大开,可以迎接个主菜喇!拣嘅哩款喺三文鱼大红虾黑松露天使面,三文鱼同大虾一样咁新鲜,肉质爽口弹牙。大虾去左壳,原只上碟,望落都有四五只,非常足料。天使面就软硬适中,配埋个黑松露酱汁真喺无得弹。甜品喺芒果雪糕,只要加$25蚊就可以升级其他$50以下嘅甜品,心太软都可以拣架😍!有机会下次会再黎过。
三文鱼大红虾黑松露天使面