2020-06-09 716 浏览
行开旺角见呢间舖头成日都排满好多人,见大家都唔知食乜就决定试吓,今次我哋都等咗半个几钟先入到去。餐牌选择唔少,我哋四个一致决定叫左:海鲜四色茶渍饭。刺身分别有三文鱼、吞拿鱼、甜虾同鱼子,色泽鲜艳,但食落普通,刺身质地为薄片,冇乜口感,新鲜程度同质素都好嘛嘛,好难𩠌到成碗饭,附有凉菜同茶制成茶渍饭,但味道一般。温泉蛋卡邦尼乌冬。味道如卖相可见都系普普通通,卡邦尼酱汁来来去去味道分别不大,依间系我食过最奇怪嘅劲重奶味,𠮶种奶味完全唔似卡邦尼,捞埋烟肉、蛋同乌冬感觉好腻,呢种奶味一啲都唔夹......牛肉寿喜烧定食。呢个系咁多样入面最好味,牛肉肥瘦适中,牛味浓郁,配埋日式酱汁非常送饭,配菜有唔同嘅蔬菜、冬菇、豆腐、洋葱、菇类等等,再配埋温泉蛋好好味。特盛黑麻油浓厚豚骨汤拉面。个名睇落好吸引,但一上到黎就觉得非常普通,汤底可见一啲都唔浓厚-_-只有面头𠮶啲黑色嘅麻油,食落冇乜黑麻油味,豚肉片见到都知系瘦肉,拉面又系普通货色,唯独系只蛋系糖心蛋好味啲,$89呢个价钱喺出面都可以食到好好味嘅拉面,食完真系好失望。食完主食对甜品都冇乜期望,但见排咗咁耐又咁夜就唯有叫少少甜品顶下肚,上面呢个系绿茶豆腐

餐牌选择唔少,我哋四个一致决定叫左:
海鲜四色茶渍饭

温泉蛋卡邦尼乌冬

牛肉寿喜烧定食

食完主食对甜品都冇乜期望,但见排咗咁耐又咁夜就唯有叫少少甜品顶下肚,上面呢个系绿茶豆腐芝士蛋糕,卖相吸引,系绿茶豆腐云石面,食落冇乜绿茶味,豆腐味都好淡,唯有点下碟上面啲士多啤梨汁同果仁碎碎。

绿茶红豆白玉窝夫。所谓嘅窝夫其实都只系两块薄薄嘅窝夫脆饼,口感有点硬,绿茶雪糕配红豆味道稳阵,白玉痴口唔Q弹,整体唔好食。

呢间店嘅环境舒服,但食品质素真系非常普通,冇一样令人想再返嚟食,如果中午想揾个地方舒舒服服倾偈都算系唔错选择,但论食物好多其他日式餐厅比佢更优胜!
牛肉寿喜烧定食