2021-12-29 22 浏览
以前去荃湾就总会去呢间「你妳」食,不过最近结左业,好在仲有黄埔呢间,所以今日黎开附近就决定买D外卖返去食啦!🤪首先一定要食呢个店员推介:白兔糖鲜奶麻糬!😆望到个包装,童年回忆翻晒黎!本以为会好甜,但原来白兔糖加鲜奶不但唔会过溜,仲会有好浓既奶香味!🤩加上酱爆又烟韧口感,简直系视觉味觉嗅觉享受吖!😋😋另外我地仲叫左佢既招牌:芋泥吐司!今次同朋友拣咗肉松芋泥吐司,一拎上手真系比份吐司辣亲手!🤤仲要芋泥同肉松多到就嚟要逼爆份吐司,芋泥有淡淡芋头味,好绵密细致!肉松好松化,面包好明显有搽牛油烘过脆卜卜,十分出色!👍🏻然后系呢个台湾甜不辣加地瓜蕃薯条,之前食过几次甜不辣都系堂食,估唔到拎返屋企食仍然几脆!地瓜条条条都好粗,冇揸流摊!😆另外我地都点咗个芝士肉松蛋饼,个蛋饼系酥皮底,煎得非常香脆,中间嘅芝士就嚟爆出嚟咁!再配上佢个少少甜嘅酱汁,真系食唔停,差啲一个人食咗成份!🥰😋最后介绍野饮,我地叫左古早冬瓜茶、葡萄柚绿茶同白桃乌龙茶,全都系好正宗好清新既台式饮品,食完咁饱既野饮杯野好好叹下!😚😚