2017-05-09
系我自己印象中好似都唔止讲过一次 观塘真系一个卧虎藏龙既地方你唔会想像到有几多好野食可以系观塘工厦入面揾倒 而今晚 我地就去左呢间非常就近观塘港铁站B出口既西餐厅度食晚餐菜单选择唔错丫 紧有一款岩你口味 今晚去到仲有期间限定饮品!朋友唔算太肚饿 所以只系叫左一个SET DINNERSET DINNER 既前菜简选方式比较自由 你可以简汤/沙津/小食如果你心郁郁想叫多一款 加22蚊就可以了!我地先叫左忌廉磨菇汤好有咬口呀 每一啖你都会咀嚼倒磨菇 非常CREAMY对于磨菇汤爱好者黎讲 呢个真系一定要叫既一个汤一口法式田螺焗酥盒你要知道 有时候好野食 真系重质不重量呢个前菜一D都唔马虎 好有心思既一道前菜酥皮盒做得非常松脆甘香 田螺大大粒 两人份量 一人一粒岩岩好 开胃之选!烟三文鱼凯撒沙津想食得清新一D 叫呢个沙津系一个唔错既选择烟花文鱼份量多的是! 唔会盲目加太多沙津酱 , 咁样先好韩式饺子伴黑松露蘑菇酱不过不失 亮点我反而觉得系个酱 食落有少少泡菜味 再加埋黑松露 呢个配合好新鲜黑松露唔通真系百搭既!?墨汁帆立贝偏意粉食既时候记住望住
朋友唔算太肚饿 所以只系叫左一个SET DINNER
如果你心郁郁想叫多一款 加22蚊就可以了!
我地先叫左忌廉磨菇汤
好有咬口呀 每一啖你都会咀嚼倒磨菇 非常CREAMY
对于磨菇汤爱好者黎讲 呢个真系一定要叫既一个汤
一口法式田螺焗酥盒
你要知道 有时候好野食 真系重质不重量
呢个前菜一D都唔马虎 好有心思既一道前菜
烟三文鱼凯撒沙津
想食得清新一D 叫呢个沙津系一个唔错既选择
烟花文鱼份量多的是! 唔会盲目加太多沙津酱 , 咁样先好
韩式饺子伴黑松露蘑菇酱
黑松露唔通真系百搭既!?
墨汁帆立贝偏意粉
食既时候记住望住对方 会为你地呢餐饭带黎意想不到既欢乐
你食 你就明我讲紧咩嫁喇
讲返正题 意粉有咬口 控制得岩岩好 份量其实可以够两个人食 我地感岩岩好 唔多唔少
饮品方面 我叫左期间限定既杂果梳打 朋友就叫左个果茶
交换饮左对方个杯少少 感觉有少少似叫左冻版同热版既果茶咁
当然冻个杯系梳打黎喇
店员好好呀 放低杯梳打时仲提我地要搅混饮品之后先饮 味道会更加好!
朋友系甜品控 同佢每食一餐 到最后 甜品真系走唔甩
今晚食左个好有特式既心太软 -- 火山熔岩蛋糕
流心既朱古力真系好似熔咁慢慢流出黎 真系亏店主谂得倒
配合埋旁边既雪糕 真系为今晚呢一餐画上完美句号
食完行返几步 就返到地铁站 非常方便 重点系近我返工
真系一个唔错既选择呀!