今日收工经过光辉围发现原来开咗间烧烤串烧店舖,因为平时收工回家都比较夜,所以餐厅种类选择比较少,见到呢间铺都仲未收铺,抱住一试嘅心态试下,种类唔算太多尼,但都唔算少,价钱都算公道。因为我买嘅时候已经差唔多凌晨1:15分。所以我问有咩会冇得叫,个间店员好有耐性话基本所有食物都有,某些食物可能要烧得比较耐,问我介唔介意可能要等10几至20分钟,我叫咗烧腐皮串,鸡肉串,猪颈肉串,烧生蚝,烧元贝加店员推荐烧布朗尼。我企起门口等,店员攞咗张櫈俾我坐住等,仲俾咗张传单话下次如果想食可以提早打电话order 就唔洗等咁耐。我攞嘅时候佢同我讲今日送多2串俾我试下,1串牛丸加1串鹌鹑蛋俾我,因为佢哋差唔多收铺,我觉得唔好意思,因为自己拣烧生蚝同帆立贝,原来贝壳类会烧嘅时间比较耐,住人收工,佢仲不但冇唔耐烦仲送多2串俾我。真系多谢哂。好耐都未遇见咁nice嘅后生。

外卖自取
  • 烧腐皮串,烧布朗尼,烧生蚝