2021-07-26
今次系第二次帮衬,叫埋老公一齐去试,点知老公未开餐已经嬲爆爆(25/72021)(6-7pm)今年七月经过呢个商场,发现呢间意大利饼店餐厅,外貌好似好吸引,喺7月19号中午接近2:00 ,我自己一个去食午餐set !好似话蛋糕系亮点,百年老店⋯⋯但真系冇咩特别!琴晚谂住带埋老公试吓,俾多次机会佢,点知就出事,原来系店大欺客,老公早15分钟坐低,侍应劈低个餐牌,就企埋一边倾偈,当时起码有四个伙计, 餐厅得四枱客,过咗10分钟,老公忍唔住,挥手叫个女侍应,问佢哋有收+1服务费,佢话收服务费,老公问点解冇服务,要求佢比两杯水,原来攞两杯水要等10分钟,一定要挥手叫佢俾先有!我到步之后,发现侍应大哥大姐,继续企喺水吧西饼柜旁边倾偈,眼尾都唔会望下啲顾客,突然听到坐餐厅外围边卡位女顾客大叫:「唔该………」(呢间餐厅一眼见晒,其实系好细,得十几张枱)!老公见到佢挥咗手好多次,冇人理佢,所以佢大叫咗两三次,请啲侍应大哥大姐,攞牙签埋单⋯⋯因为睇到呢间餐厅啲食评,不尽不实,蛋糕试咗两件,真系冇办法食得晒,系完全唔好食,咖啡一般!米兰咖啡都饮唔晒😖呢班侍应可以炒咗一半,包括四眼身材高瘦经理,我肯定呢间意
但真系冇咩特别!
呢班侍应可以炒咗一半,包括四眼身材高瘦经理,我肯定呢间意大利餐厅嘅管理层出咗问题,成侍应系到倒米!
海鲜意粉味道系OK,但系意粉少得可怜🥺
老实讲,服务侍应态度差,你啲饼几好食都咪搞,何况啲饼点真系好一般!
迷你饼点,一买要12件$128 ,系咪当人傻嘅,呢啲系乜嘢销售政策🧐
意大利人做生意系咁样嘅咩?
我喺米兰Cova饼店,行入去,随意买两件迷你饼点1.5欧罗一件,加杯咖啡,企系到即刻食!不知几爽⋯⋯
真系祝呢间饼店餐厅好运👍🏻不要再当荃湾街坊顾客喺傻瓜瓜⋯⋯
正因为我喜欢食甜品糕点,所以俾多次机会,呢一间餐厅,点不知更加失望,食到一肚气,亦都发现食评不尽不实!
第一次嘅蛋糕比第二次嘅蛋糕好食,但亦不能令我回头,不好意思,我唔认为系百年老店跨啦啦嘅出品,最令人不能回头嘅,系招呼不周,服务不佳!令人无法享受该餐厅嘅气氛食物❗️