星期日一行四人行山行到去西贡,已经一点半左右。好肚饿,所以求其入左去呢间餐厅,入到去得几个人。点左炒金边粉、菠萝海鲜炒饭、泰式拼盘大、泰式串烧猪牛鸡各两串、香茅虾沙律同埋四个椰青。点完菜两分钟碟炒金边粉就送到。好明显系预先炒定,上到黎只系好微暖,感觉唔好。跟住黎个菠萝海鲜炒饭,啲饭好湿,好难食。顺带一提,个菠萝底有啲疑似被铁匙羹笃过既痕迹,个菠萝系唔系重用,大家心中有数接住黎既系个泰式拼盘,香叶包鸡完全无味,而个春卷卖相差兼且好难食之后到香茅虾沙律,咸到痴线最后黎个泰式串烧猪牛鸡各两串。一黎到,见到六串都一样样,就叫返落单个侍应黎。我问边串系猪、边串系牛、边串系鸡。佢走去望一望电脑返黎,然后竟然无赖到话佢听到我话全部要哂鸡,我地四个都话点既时候系讲明猪牛鸡。要求佢换或退,个侍应竟然话烧左出黎系无得换或退!! 今时今日竟然仲有咁既服务、咁无赖既餐厅,仲要屈落个客到,真系嬲爆 间餐应咁既手法,佢随时每次都可以赖落个客到,话个客点既,然后话因为已经煮好左无得退无得换,咁就可以屈个客硬食俾钱!!! 最后,最正常嘅就系椰青,但啲椰子肉都好硬食餐饭食到成肚气,夜晚喉咙仲要劲干,好可能落左唔少味精。

炒金边粉

菠萝海鲜炒饭

泰式拼盘(大)

之后到香茅虾沙律,咸到痴线
香茅虾沙律

泰式串烧(猪牛鸡)

最后,最正常嘅就系椰青,但啲椰子肉都好硬
椰青水

食餐饭食到成肚气,夜晚喉咙仲要劲干,好可能落左唔少味精。呢间野真系离哂大谱!
2022-01-02