2011-12-23
自从赤柱广场从开之后, 已经是第二次光顾此餐厅. 其实一直认为The Press Group其下餐厅嘅服务态度非常马马. 第一次来刚刚新开嘅Classified 时, 觉得个老外Restaurant Manager嘅态度非常好, 仲以为佢哋经过改革. 点知再次来就出事!!! 是日是星期日lunchtime. 餐厅约七成满. 一入到餐厅等serve, 佢哋扮睇你唔到. 要我们走去问佢哋有无位. 我点了是日嘅set menu, green salad同蚬肉意粉. 无嘢饮$108蚊. 而我先生点了green salad 同wild mushroom risotto. 沙律放低后, 以为佢醒水返来俾刀叉我哋. 点知等咗约几分钟唔见人, 又要去揾之前个Manager话俾佢听乜事. 你哋唔系茶厅, 我哋仍都唔系用手食饭嘅Nepalese. (Sorry无意种族歧视佢哋请嘅职员!) 其实个salad到几好食.但当我见到个pasta时, 真系食唔落. 基本上只系系淡如无味油都无滴嘅意粉上面放上几只雪蚬同几条青椒. 如果唔系咁嘅价钱, 人哋唔会有太多expectation. 我先生果碟risotto 可
我点了是日嘅set menu, green salad同蚬肉意粉. 无嘢饮$108蚊. 而我先生点了green salad 同wild mushroom risotto. 沙律放低后, 以为佢醒水返来俾刀叉我哋. 点知等咗约几分钟唔见人, 又要去揾之前个Manager话俾佢听乜事. 你哋唔系茶厅, 我哋仍都唔系用手食饭嘅Nepalese. (Sorry无意种族歧视佢哋请嘅职员!) 其实个salad到几好食.但当我见到个pasta时, 真系食唔落. 基本上只系系淡如无味油都无滴嘅意粉上面放上几只雪蚬同几条青椒. 如果唔系咁嘅价钱, 人哋唔会有太多expectation. 我先生果碟risotto 可以用可耻来形容! 哗果碟嘢细到呢连法国人都会话细! 份量系女士嘅手掌咁细!!! 食咗一啖发现系雪藏味! 我叫我先生换, 佢惊俾人加料所以想cancel. 我哋坐咗数分钟叫waiter, 佢哋又扮睇唔到! 咁我先生就去揾个Manager话俾佢听有乜问题, 佢并无say sorry! 真系食到一肚气. 最终我哋去咗成个Stanley Plaza 最多人嘅老麦食饱.
最后一个comment, NEVER AGAIN!