餐厅: 東昇樓海鮮酒家
资讯:

五年前去过,觉得唔错。三年前再去,大不如前,物非所值。今年五‧一,去完昂坪,一行八人,俾多次机会佢,可惜.....叫左以下食物:1. 烧腩仔: $40,块皮硬到咬崩牙,肥肉还肥肉,瘦肉还瘦肉,唔系五花腩,一啖超腻,一啖劲"鞋",绝对唔配叫做烧腩仔。2. 豉椒炒蚬(例牌):真系好"例牌"。3. 豉椒炒蛏子(例牌):又系"豉椒",唔系因为我地钟意,系佢地问都唔问就煮左。非常咸,0的蛏子唔知有冇浸够,好多沙,啖啖沙,中招机会率系超过百分之八十。4. 椒盐大赖尿虾(1斤):$168/斤,3只。一般货色,唔好期望有惊喜。5. 中式牛柳:d洋系生0既。6. 海鲜粉丝虾米杂菜煲7. 东江豆腐煲:好多又腥又多骨0既鲮鱼球,汤底好多味精。8. 扬州炒饭环境:好多蚊,好大只。大量乌蝇锲而不舍地骚扰食客。服务:叫天不应,自生自灭,有人行来行去,但系全部都睇你唔到。差0的嗌破喉咙,终于有人应,但系佢完全唔熟菜谱,问佢除左红烧豆腐有乜野豆腐菜色,佢答:「都系果0的啰」??? 结果我地自己"发现"东江豆腐煲,不过都系贴钱买难受之作。隔离仲搞笑,想订两个礼拜后食饭,个待应叫佢到时先好打电话黎,咁早订,佢地会唔记得,
五年前去过,觉得唔错。

三年前再去,大不如前,物非所值。

叫左以下食物:

2. 豉椒炒蚬(例牌):真系好"例牌"。

5. 中式牛柳:d洋系生0既。

6. 海鲜粉丝虾米杂菜煲

7. 东江豆腐煲:好多又腥又多骨0既鲮鱼球,汤底好多味精。

8. 扬州炒饭

环境:好多蚊,好大只。大量乌蝇锲而不舍地骚扰食客。

服务:叫天不应,自生自灭,有人行来行去,但系全部都睇你唔到。差0的嗌破喉咙,终于有人应,但系佢完全唔熟菜谱,问佢除左红烧豆腐有乜野豆腐菜色,佢答:「都系果0的啰」??? 结果我地自己"发现"东江豆腐煲,不过都系贴钱买难受之作。隔离仲搞笑,想订两个礼拜后食饭,个待应叫佢到时先好打电话黎,咁早订,佢地会唔记得,黎到都系冇。

交通:等左好耐,佢地东涌展示0既两个电话都系长响。到终于有车黎,原来架车系非常残0既货van,六点几七点,非常多人等紧,竟然派架7座位货车出黎!!!!! 一行8人,都要分两次先去到。仲要系用同一部车,即系等佢入到去再出返黎,足足半个钟,先可以齐人去到。

价钱:差不多$600,唔值。