2024-12-22
今晚我哋去咗铜锣湾一间好有特色嘅火锅店打边炉,餐厅名叫「去滚」,听到名就已经觉得几得意🤭餐厅嘅装修围绕住呢个主题,充满趣味感,好盏鬼好特别🥳秘制沙爹汤🥘边炉嘅汤底都系好重要,所有食材都系靠呢个汤底去入味,汤底香气扑鼻味道浓郁🤤沙爹够晒香浓,好多野食渌完都唔洗点点酱汁😌手打黑白墨鱼滑🦑打边炉梗系要食吓虾滑墨鱼滑呢类,呢个墨鱼滑好特别啊,又黑又白咁,食落仲有粒粒墨鱼食到添,有口感之余仲好香墨鱼味🤤美国手切牛颈脊🐃今晚得我哋两个人食,所以叫个中size就够晒啦,美国手切牛颈脊肉质鲜嫩,切得唔算好薄,有啲口感,不过估唔到佢肉味十足,岩晒我呢个牛魔王😈爆汁手打牛丸🐃呢个爆汁手打牛丸真系唔错,咬下去虽然唔系真系爆汁咁夸张,但系都算香牛味同弹牙,唔错唔错😌滑豆腐🤍滑豆腐口感柔滑,吸收咗汤底嘅味道,真系火锅中不可或缺嘅配菜,滑捋捋食落去仲好有豆味添😋娃娃莱🥬娃娃莱绝对系边炉嘅好配搭,渌一阵好快熟之余又可以吸收到汤底嘅味道,均衡饮食食完肉要食啲菜呀🌱白萝卜片🤍白萝卜渌到半透明就食得,呢度嘅萝卜够甜冇渣,而且萝卜能够中和火锅嘅油腻感,正👍🏻杂果味爆爆珠仙果冻🍉🍈🍧打完边炉都要满足下另一个胃,食吓甜品🤭杂果
秘制沙爹汤🥘
手打黑白墨鱼滑🦑
美国手切牛颈脊🐃
爆汁手打牛丸🐃
滑豆腐🤍
娃娃莱🥬
白萝卜片🤍
杂果味爆爆珠仙果冻🍉🍈🍧
打完边炉都要满足下另一个胃,食吓甜品🤭杂果味爆爆珠仙果冻,都几特别虽然杂果凉粉系好普通嘅嘢,但系佢加咗乳酸爆珠,令到呢个甜品更加清新解腻,个容器仲好特别添😍
🤑 人均消费:~$450
🤩 推荐指数:7.5 / 10
📍 餐厅资料:去滚 (铜锣湾)
铜锣湾登龙街1-29号金朝阳中心二期 - Midtown 27楼