2019-05-27
精神奕奕嘅一日,突然之间好想食打边炉,于是打完麻雀之后就同埋班麻雀脚一齐去食。呢度啲汤底好多好特别,我哋就叫咗一个清汤牛腩汤底, 因为咁样嘅汤底又有得食,又有得打边炉,仲有牛腩食,而且料都好多有红萝卜,又萝卜咁样,睇上嚟到正,未到就更正,牛腩又大件又够淋又够好味。四个女人就唔会嗌好多嘢食,只会叫真系真心钟意嘅, 我同 阿冰 都钟意食肥鹅肠,问个老板个老板好似话今晚啲鹅肠几靓,所以就叫咗嚟食, 都睇得出啲鹅肠系有肥膏嘅,616就食,非常正。朋友 阿瑛 就钟意食蚬,所以我哋有叫咗啲蚬嚟食,啲蚬大大只又冇沙, 味道又鲜又甜,好好食。我哋四个都钟意食牛肉特别系 阿芳, 而且我哋一定要叫啲嘢食去到好下佢,因为佢今晚输得好紧要, 牛肉又新鲜又靓,食起上嚟好有牛肉味道, 呢间铺头的牛肉佢话系手切嘅,我哋都信因为都好好食, 最好食系牛肉。