2020-06-13
今晚同4位好友黎食铁板餐😋叫左个5人餐,有鲍鱼,大虾,鹿儿岛A5和牛,鹅肝,银雪鱼,蟹子炒饭,另外加左杂菜,杂菇鲍鱼味道都OK, 10分新鲜,肉质软滑爽,而且都算大只,比较淡味,主要食新鲜大虾相对有点失落感,因为大虾吾系新鲜的,系冰鲜虾,肉质相对无甘弹同爽口,厨师拆左虾头出黎,用虾膏汁同牛油去煎个虾肉,好香虾汁味鹿儿岛A5和牛系每个人头加左600蚊升级的,虽然份量比较少,但系10分之香口,外脆内软,牛既油香味好正鹅肝都几厚下,一淡咬落去直头系入口即化,完全吾洗咬,真系好正,不过我觉得块面包可以细啲,同埋大面包唔够脆,烘得吾够耐银雪鱼对于我来讲真系比较普通,加嘅牛油同埋黑椒唔够发挥银雪鱼嘅香味,不过不失杂菜同埋杂菇我个人认为比较油腻,不太岩得个人口味,5人的话叫2人份量品尝一下就够了黎到最后一个𩠌 蟹子炒饭,食咗上面嘅嘢之后其实都已经好饱,用咗和牛嘅油去炒,个饭都几香口,不过味道偏淡(我不是重口味人)最后送左个雪糕,不过竟然系维记的雪糕,有点小失望最后总结,我个人认为性价比不太高,我系坐包箱的,但隔音好差,想静静地同三五知己倾吓计都唔得
最后送左个雪糕,不过竟然系维记的雪糕,有点小失望