2018-04-18
今晚同老婆一行四人行元朗,之前望到好多人食呢间校长烧肉,今日决定一试!外表同环境望落干净企理,大卡位好舒服,入到去发现唔似一般烧肉放题咁只系一大堆肉,细看只系鸡翼都有两三只味,推介南乳鸡翼,好入味,唔过咸影d未烧前既样,望到猪颈肉切得幼细,唔会因为太厚而烧到老,食落感觉上唔算好油,推介牛仔骨,肥瘦分明,烧完肉质仲好嫰,juicy佢地与别不同既地方唔单系有熟食,而系味道唔会因为唔系烧肉而差,每碟熟食都食得出功架,我竟然推介炒白菜仔,我见到连埋一d海鲜去炒提升鲜味,爽甜!仲有好快就新鲜替换既炒蚬,惊喜在只只有肉,唔会炒散晒炸物就正常款,有日本烧选择不能不影低呢个加$85蚊就有半打既蚝,我要记录低有几厚肉,店员介绍话系四季蚝,肉质肥美,计我话佢个肉唔只多,好香浓既榛果味,欣赏佢唔系得斋海水味!如果散叫另一只蚝要19蚊只,半打呢个绝对抵其实我仲加左$128食长脚蟹,味到正常但鲜甜,比出面放题好唔系得个咸。佢非一般既位黎啦,系鱼生,有三文鱼,醋青鱼,甜虾,蟹柳,墨鱼🦑等,三文鱼有得拣鱼腩,肥美鲜,唔系一般烧肉放题肉质松散淡味咁饮品种类都多,纸盒罐装都有甜品有雀巢杯装,款唔多自家制就有jelly,
外表同环境望落干净企理,大卡位好舒服,
推介牛仔骨,肥瘦分明,烧完肉质仲好嫰,juicy
仲有好快就新鲜替换既炒蚬,惊喜在只只有肉,唔会炒散晒
饮品种类都多,纸盒罐装都有
甜品有雀巢杯装,款唔多
自家制就有jelly,密瓜奶冻,柠檬挞,泡芙,味道正常
差d记漏呢味,我食左7杯,芝士蚝杯,原杯烧,唔系生蚝喔芝味浓,蚝仔甜滑!
都算抵食,每人唔使280,但食到生蚝靓鱼生加烧烤!
另外听店员讲,佢地怕客人食闷个菜式,每隔个星期就会转下煮法转下𩠌菜配料既配搭,好有心机,又会好有礼貌咁serve客人,我会再encore