2019-09-04 809 浏览
今晚落楼下打边炉!我真系落楼下打边炉啊!楼下火锅饭店,系超怀旧打边炉食店,超多打卡影相位;虽然我唔系七八十年代出生,但见到楼下既环境感觉都几亲切,旧香港就系咁!汤底有好多好多选择,接近有二十款!我地拣花雕药膳醉鸡锅,超香浓汤底,配埋成碟醉鸡,超抵食呀个汤底!打边炉唔少得海鲜,美国肥美桶蚝,只只都手掌咁大,仲要清洗干净,赞!极级本地手切肥牛份量都唔少啊!!而且肉与肉中间有条筋似的东东,劲爽口;煮耐仲好咬口!怕牛的话猪都有好几款选择,呢款系西班牙猪肉,唔会太多肥膏。我特别推介海胆饺!超好味呀,一咬就吱晒D海胆出黎;比起平常既猪肉饺/虾肉饺更出色好味~楼下火锅真系与别不同,怀旧式设计,碗碟杯都系果个年代,盛菜既筲箕都用上红A出品;加上枱与枱之间宽阔,一D都唔压迫,净系环境我已经比好高分;至于食物质素更系新鲜份量足,汤底多喝都唔会口渴,绝不是一滴精出品!大家都食得好满足!
今晚落楼下打边炉!
我真系落楼下打边炉啊!

花雕药膳醉鸡汤

花雕药膳醉鸡汤

美国桶蚝

极级本地手切肥牛份量都唔少啊!!
而且肉与肉中间有条筋似的东东,劲爽口;煮耐仲好咬口!
极级本地手切肥牛

怕牛的话猪都有好几款选择,呢款系西班牙猪肉,唔会太多肥膏。
西班牙猪肉

我特别推介海胆饺!
海胆饺子

白鳝片