💃今晚同朋友去观塘瑞和街市政大楼4楼( 九鼎百味) 食晚餐, 👩🏻‍🦱一入去有短头发嘅靓女招呼我哋, 一问之下原来系老板娘Joe 姐, 问我哋有冇咩想食, 我哋话第一次呢你有啲咩好介绍呀!Joe 姐话 天气凉凉地, 叫我哋试下个🐐药膳羊腩煲, 我哋两个人叫咗一个细煲。🐐 药膳羊腩煲💰198 一上台开火滚起♨️, 就闻到好香嘅药材味同埋酒味, 一 捞之下就见到好多药材, 材料: 羊腩/ 当归/ 川芎/ 红枣/杞子/圆肉/ 党参/北芪/ 淮山/ 炸腐竹。老板娘提我哋个煲一滚起♨️, 就要饮碗汤先🍵, 之后再慢慢食羊腩, 🐐真正嘅羊腩薄薄嘅一层皮肉仲要连埋骨, 入口好容易咬开。👍🏻炸腐竹索咗啲药膳汤嘅味, 一入口超正。😋饮完汤个身暖笠笠, 我仲要叫老板娘开埋头顶部冷气😂😂😂🐷 猪心炒芦笋💰108猪心好新鲜, 火候炒得恰到好处, 猪心嫩滑, 芦笋入口冇渣, 配以蒜蓉韭黄炒, 好味到不得了。😋💯🥘 腊味炒饭 💰98饭粒粒粒分明, 腊味好香, 炒饭炒好之后, 放入煲仔, 煲仔仲要用火烧热, 炒饭都有饭焦食到, 炒饭炒到好香一入口啲饭粒就全部散开, 呢个炒饭真系食得出师傅有几劲, 功力深厚😂😂🎉今晚d一
🐐 药膳羊腩煲💰198
炸腐竹索咗啲药膳汤嘅味, 一入口超正。😋
饮完汤个身暖笠笠, 我仲要叫老板娘开埋头顶部冷气😂😂😂

🐷 猪心炒芦笋💰108

🥘 腊味炒饭 💰98

🎉今晚d一餐真系冇得挑剔, 食到我好满足, 真系五星星的味道呀⭐⭐⭐⭐⭐
2022-11-22
  • 猪心炒芦笋