2018-10-18
叫得串王之王真系几串㗎 想食既人一定要book位 晚市时段眼见好多想walk in嘅客人 都比职员拒绝 唔book位冇得食 全部枱都full晒串王之王系尖沙咀地点非常方便就脚 入面嘅座位唔算多 空间亦唔算大 但系总算整洁 冷气够又一间正宗成都串串 火锅发现呢排真系开咗好多类似嘅餐厅 串串锅成为今期嘅美食潮流 唔好讲咁多快啲著围 拣嘢食 已经好肚饿啦麻辣汤底, 菌王,番茄,药膳 共四种汤底选择 $108鸳鸯汤底自上两款$128 选了麻辣及药膳汤底 麻辣汤底够正宗 可选大中小辣 非常浓味 辣劲柔和而且非常香药膳汤底药材味十足 感觉好补 而且暖胃餐厅设置大型雪柜放满不同的串串美食 这里不是任饮任食的 埋单嘅时候职员会点算串串嘅数量 及 餐碟嘅颜色 统计价钱连蔬菜都串起来 感觉好得意唔同颜色嘅盘子 有不同收费红色蝶$48黄色碟$68黑色小碟$88 大碟$128白色小碟$108 大碟$168自助餐形式钟意食乜就攞乜 串串嘅食物非常有特色 有部分我都系第一次尝试个人推介:腊肠,牛肉配菠萝,牛肉配水蜜桃, 牛肉配香菜……牛肉片包住时令水果 配搭特别又新奇 水果嘅香甜可以中和麻辣汤底嘅辣度珊瑚蚌,鲜鱼
麻辣汤底, 菌王,番茄,药膳 共四种汤底选择 $108
红色蝶$48
黄色碟$68
黑色小碟$88 大碟$128
白色小碟$108 大碟$168
个人推介:腊肠,牛肉配菠萝,牛肉配水蜜桃, 牛肉配香菜……
珊瑚蚌,鲜鱼片,鲜虾 整体食材都非常新鲜 而且份量多
打边炉又点可以少得牛肉呢 安格斯牛肉牛味香浓 雪花分布平均 厚薄度适中有咬口
不知不觉食下一串又一串 我哋四个人总共食咗50几串
麻辣汤底𠮶边越滚越出味 越食越辣 够晒刺激
降火冰粉$32
最啱舒缓及中和辣度 冰冰凉凉嘅蒟蒻配上时令水果 食完之后清新又畅快 又真系好似降咗火 冇咁辣 好神奇呀