2017-10-06 439 浏览
Team Gathering同上司加三位同事谂住食餐好 同事提意近近地系第一城商场 选择都多有日本野 台湾 打边炉 饮茶 老细就话想上海野咁即系已选左唯一上海野啰 不过大家都无所谓 因为由佢请客 一行人一点钟去到 等一阵好快有位 上次系深水埗分店食过都觉得好味 记得上次店员已预告十月有新menu话系蟹粉系列呀熏蛋 流心有蛋香不过烟熏味唔够 味道较淡 黄金蟹粉小笼包 必叫 汤汁内馅除饺肉还多加蟹粉 香味扑鼻 点醋同食能提升蟹粉嘅鲜味 花雕醉鸡 皮薄肉滑 酒味浓 但唔够调味 鸡肉未吸收到糟卤 酒色较浊 尚点炒蟹粉 配锅巴 锅巴脆仆仆 多多蟹粉同食好滋味 蟹皇甘香带少许蟹肉 份量亦足 少许腥但都鲜 流金炒年糕 送上时热辣辣 味道烟韧 有嚼口 橙黄色蟹膏铺满年糕 够晒惹味 流心蟹粉皇 觉得几特别 用左烘面包做底 中间系半生熟荷包蛋再系面头加上大量蟹粉 一份两个人分享试下也可 好多膏 超浓蟹味 金黄紫薯汤水 好淡唔够热 暖暖地 但姜味十足椰汁糕 超QQ又椰香 质地滑 正㖞

熏蛋 流心有蛋香不过烟熏味唔够 味道较淡

尚点炒蟹粉 配锅巴