2017-12-16 402 浏览
好耐冇食过间, 而且见佢都有几多位, 于是又入去食. 今次又系同上一次咁样, 叫咗你坐低后, menu又唔比你, 水又唔比你, 样样都要追, 追完一样又一样, 已经搞到我地唔多高兴, 到叫嘢食, 又系等极都冇人, 好啦, 终于等到有人招呼, 我地个食有包汤, 但呢晚竟然只系得罗宋汤, 而我地唔食牛, 咁即系蚀咗个汤啦~ 谂住佢冇汤都上个包比我地, 因为上次食都有包跟, 但今次连包都冇, 不过唔系净系我地冇, 系全场都冇, 可能已经冇包呢样嘢................等咗都差不多十多分钟先上餐, 仲要系一个上完隔多起码五分钟先再上另一个, 见厨房出来出去都系套餐果啲, 等到饿由都变唔饿......... 烧汁焗鸡扒饭size超细, 好似迷你pizza咁大左右, 啲饭又只系薄薄一层, 连块鸡扒都厚过啲饭, 可能因为啲饭太薄, 所以焗得干咗少少, 要捞返啲烧汁, 叫做好啲, 冇咁干硬, 不过佢啲烧汁又好似偏甜咗少少, 虽则烧汁系本身系有少少甜, 而块鸡扒都唔算大块, 个碟已经细, 佢size只系得2/3左右, 仲要系切开咗一件件散开放, 最好食都系佢啲木鱼丝~ 卡邦尼意粉又系超细siz

烧汁焗鸡扒饭
烧汁焗鸡扒饭

卡邦尼意粉
卡邦尼意粉
又系超细size, 不过只碟就劲大size, 所以感觉上仲更加细份量. 个汁好creamy, 但太水, 啲汁挂唔到条意粉, 所以要劲落芝士粉整杰佢, 最搞笑系唔系落磨菇, 而系用鲜菇, 够哂fusion菜~

见佢上菜都咁慢, 趁未食完就叫定杯饮品, 废事等得耐.

热柠茶
热柠茶
有色冇味, 啲茶好深色, 但一啲茶味都冇, 就算插烂哂啲柠檬都冇乜柠檬味.

经过呢次食物质素差咗, 服务冇改善, 老公已经black list咗呢间.
2017-08-19