餐厅: 茶木‧台式休閒餐廳 (黃埔天地)
资讯:

2023-05-05 43 浏览
呢间餐厅不时推出唔同主题食品,今期就出咗凤梨系列,见到POSTER都觉得好SUMMER~香煎沙朗肉燥新竹米粉~沙朗肉KEEP到肉汁入口唔靭,煎得香口唔油腻,配新竹米又唔错㖞!至于肉燥配米粉更加不容置疑,新竹米幼细又滑口,配埋酸菜真系好Perfect~Teawood 香辣牛肉面名符其实,又香又辣,面条够弹,牛肉炆得软淋,连汤入口够刺激!台湾香肠够香口,配埋蒜片更加出色!抹茶鲜果流心欧软今日有食神,唔系成日都有供应架呢款!最钟意抹茶味雪糕够晒香浓!将面包+mochi+同抹茶流心酱入口再点冰冻雪糕,超级滋味!金钻凤梨水果茶(热)透明茶壶睇到生果同茶色格外吸引,采用台湾金钻凤梨作茶壶盖,又几得意!芒果沙冰芒果味够出又够香甜!饮完成个人爽晒!发觉呢度每次推出新品质素都唔错👍🏻最紧要食物多样,连茶底都有多款选择,够晒flexible!

香煎沙朗肉燥新竹米粉~

Teawood 香辣牛肉面

台湾香肠
够香口,配埋蒜片更加出色!

抹茶鲜果流心欧软

金钻凤梨水果茶(热)

芒果沙冰
芒果味够出又够香甜!饮完成个人爽晒!