2009-07-21 24 浏览
上次同个friend 黎呢间台湾面食个下午茶,叫左个台南担仔面,唔系好掂,但系杯野饮就唔错,而且爹左成个钟都唔会有问题 ,好能个场唔系太旺啦。今次就试多佢一次,发觉比起上次有d进步...白菜肉水饺面餐$36 - 又系估佢唔到的surprise,馅的分量比例同皮的厚度几适当,煮出来皮唔会太硬或太软,而且d馅系熟得透 又唔会淡晒个只。面我就冇试,no comment。椒盐猪扒饭餐$37 - 呢个我就觉得一般,猪扒系几软同埋煎到刚刚好,但系味道就怪怪地,因为唔系太食打得出有椒盐的存在,同埋有微微的酸味+少量的盐,完全唔系台湾食到o个种排骨饭或猪扒饭。豆桨唔使加钱,但系我个百香果(passion fruit) 绿茶都只系加$2, 仲要系好大杯添(我谂有20oz).环境方面,有两部大电视lo 饭,又系座得好舒服的,唔会嘈,系d灯暗左d。

今次就试多佢一次,发觉比起上次有d进步...

白菜肉水饺面餐

椒盐猪扒饭餐

2009-07-20
$37.5 (晚餐)