餐厅: 湊湊火鍋‧茶憩 (如心廣場二期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
当大家都系圣诞节北上消费,我依然留港消费。其实系香港依然可以揾到平靓正食店。旧时,一到大时大节,香港食店都会大大提价,最少贵平日2-3成,仲要唔愁无客,要排长龙,但当香港人北上成自然,香港食店都要谂下计留客。事前就打去凑凑火锅,睇下圣诞期间仲有无平时二人餐可以叫,以为无提供之际,要散叫,估唔到系有提供,但改名叫圣诞套餐,而个价钱就比平时贵左$100,但就送多左两杯饮品。因为我老婆系火锅控,见圣诞无乜加价,就即刻网上订位,本身个套餐,我地两个都食唔晒,咁点可以将个套餐再超值化,提高性价比,就系叫埋外甥女一齐食,费用都只系加多几十。凑凑火锅吸引我老婆之处,有好几个1.      叫台式麻辣锅,可以无限添加鸭血同豆腐,真系唔饱都可以食到你饱,仲要质素唔错。2.      设有小食区,可以任夹鱼皮、炸番薯球、生果。3.      另外,个肉燥饭可以任装,质素唔差得过系台湾。基于以上原因,我同我老婆时不时都会黎食。但今次有个比较失望一样野,就系平时食开红颜花胶鸡锅无晒,但我地个日系八点钟入席,已经咁早卖晒,失望之下唯有被迫试下另一个汤底,番茄牛膝骨锅,虽然味道还可以,但更加令我觉得红颜花胶鸡锅系

凑凑火锅吸引我老婆之处,有好几个

2.      设有小食区,可以任夹鱼皮、炸番薯球、生果。
基于以上原因,我同我老婆时不时都会黎食。但今次有个比较失望一样野,就系平时食开红颜花胶鸡锅无晒,但我地个日系八点钟入席,已经咁早卖晒,失望之下唯有被迫试下另一个汤底,番茄牛膝骨锅,虽然味道还可以,但更加令我觉得红颜花胶鸡锅系好食好多。

圣诞套餐包左两种肉类(四选二),我地就拣左伊比利亚猪肉、美国特选牛小排。海鲜(三选一)就拣左基围虾。丸类(三选一),就拣左好cute企鹅丸。蔬菜就拣左蒿荀,但点知最后等左好耐都无上,问多几次,原来无晒,就拣左金针菇。饮品今次包埋,两杯都拣左阿华田珍珠奶茶,点知中左伏,只可以话唔岩我地口味,下次送都唔会饮。讲返火锅配料,都好新鲜,同个火锅汤底好夹。最后我地三个人,都食到饱一饱先走。圣诞节埋单,每个人都只系三百大元,唔算贵,但当然都唔算平,但价钱好合理。
1964 浏览
2023-12-24