2022-12-08
平时做嘢辛苦,一到放假都钟意周围去揾啲咖啡chill下,每次都系走唔甩饮Latte,一系就Flat White,今次就一于试吓新嘢😌全部都系第一次尝试😋🌟Yuzi Isprasso Tonic $60🌟开头以为会好苦,因为又Tonic、咖啡、仲有柚子,未饮会以为又苦又涩,点知系超出想像,系一啲都唔苦,口感完全唔似饮紧咖啡,仲带有淡淡柚子香味🥰🌟Japanese Ume Plum Espresso Soda $65🌟呢杯梅味既Espresso soda又系第一次试,用soda水冲既咖啡,饮落系加强咗口感上既刺激,但又唔似饮紧汽水咁多汽,加咗梅味道略带酸,中和咗咖啡既苦涩味🤤饮完觉得好开胃,突然会觉得好肚饿,好想食嘢😂🌟Herbal jelly Affogato $70🌟原本饮住系order 绿茶味Affogato,值店长极力推介下,建议不如试吓新口味 - 龟苓膏口味,点知真系无介绍错😋食落系零龟苓膏难闻既味道,以为系食紧普通仙草😆将Espresso 倒落去雪糕同饼干仔一齐食,冰火交融,好正🤤店长仲建议唔好掉咗面头既薄荷叶,连埋雪糕一齐食,系另一番风味🤗
🌟Yuzi Isprasso Tonic $60🌟
🌟Herbal jelly Affogato $70🌟