2014-09-17 1455 浏览
是咁的,好少嚟MK嘅我,懵下懵下咁跟住屋企人食到嚟MK @@话说,今日系在下嘅家姐生日,一放学就立即飞奔到MK同家姐庆生喇 ~~饮品冇乜特别,都系汽水呀~ 啤酒呀~ 清酒之类,唯一特别系有梅酒。放题食刺身是常识吧 刺身嘅海鲜味重,非常可口。 不过有啲刺身俾冰粒痴住咗,肉转硬咗。 前菜 - 味付三文鱼皮滑嘟嘟嘅三文鱼皮,加上酱汁,同我地平时食开嘅螺肉、八爪鱼差唔多。唔错唔错 ~~前菜 - 和风珍味浸白蚬蚬肉冇沙,味道好鲜。寿司 - 火炙三文鱼、柚子胡椒针鱼、左口鱼寿司饭烟韧冇痴口,有醋味。料理 - xo酱炒鱿鱼须鱿鱼须比较少条,冇乜xo酱味,太多汁。烧烤 - 炭烧冬菇串,盐烧鸡中翼鸡中翼冇乜特别同普通烧鸡中翼差无几。料理 - 日式清酒煮蚬蚬肉好鲜甜,清酒味重 超正!汤物 - 人参鸡汤人参味重。好正 甜品 - 鲜芒果布甸 冇鲜芒果 罗拔辰鱼胶粉味 似啫喱多啲 甜品 - 炸朱古力香蕉 热辣辣嘅炸香蕉外脆内软,再加埋朱古力酱... 超正呀~~~~~~ 我词穷,完全谂唔到除咗超正呢两只字外,仲可以点形容啰 终于到Last Order喇,员工好有礼貌咁同
话说,今日系在下嘅家姐生日,
一放学就立即飞奔到MK同家姐庆生喇 ~~
饮品冇乜特别,都系汽水呀~ 啤酒呀~ 清酒之类,
唯一特别系有梅酒。
放题刺身是常识吧

刺身嘅海鲜味重,非常可口。

不过有啲刺身俾冰粒痴住咗,肉转硬咗。
刺身
前菜 - 味付三文鱼皮
唔错唔错 ~~
前菜 - 和风珍味浸白蚬
蚬肉冇沙,味道好鲜。
寿司 - 火炙三文鱼、柚子胡椒针鱼、左口鱼
寿司饭烟韧冇痴口,有醋味。
寿司
料理 - xo酱炒鱿鱼须
鱿鱼须比较少条,
冇乜xo酱味,
太多汁。
烧烤 - 炭烧冬菇串,盐烧鸡中翼
鸡中翼冇乜特别同普通烧鸡中翼差无几。
料理 - 日式清酒煮蚬
蚬肉好鲜甜,清酒味重

超正!

冇鲜芒果
罗拔辰鱼胶粉味
似啫喱多啲
甜品 - 炸朱古力香蕉

我词穷,完全谂唔到除咗超正呢两只字外,仲可以点形容啰
炸朱古力香蕉
终于到Last Order喇,员工好有礼貌咁同我地跟,态度都好好 ~~~
2014-09-11
庆祝纪念