2022-11-04
之前见到朋友show 啲相,感觉好正好有feel,问开原来系土耳其餐厅。又真系好少食土耳其野,感觉上又几特别,环境又靓,所以行开深水埗就顺路走转土耳其🇹🇷😂感受下。土耳其早餐 •附土耳其茶 $148听朋友讲起,第一次嚟呢度一定要试一试佢个土耳其早餐。个土耳其早餐一上枱第一个感觉系色彩缤纷,多姿多彩😂。第一眼睇落去已经有四款唔同嘅酱可以用,跟住就系酱碟嘅四种颜色🤣,之后就系大量嘅包同埋芝士。望完之后问题就嚟啦😮💨,谂咗阵究竟应该系点样食🤣?好彩店员好主动咁清楚解释点样享受个早餐。👍👍土耳其包脆卜卜,配搭四款甜,辣都有嘅酱,越食越开胃😋。再搭三款循序渐进食用嘅芝士,真系开眼界,有得食又有得玩咁样😂。真系好特别嘅尝试。再加埋杯土耳其茶,甜度自己用糖棒调,好有风味🤌。炸粗薯条配自家制黑蒜酱$58薯条🍟热辣辣可以话系最紧要嘅一环,上枱嘅时候真系热到出哂烟,食落好脆口,又唔会有油亿味👍。再夹埋个自家制嘅黑蒜酱,真系薯条中嘅高质品😂。坐落环境同食物真系好似去咗转土耳其🇹🇷,虽然我无去过🤣,但系见到布置上再加埋好多相,投入少少🤏,feel一feel 都好丫🤣。另外店员都好热情咁介绍佢哋每逢节日都有节
土耳其早餐 •附土耳其茶 $148
听朋友讲起,第一次嚟呢度一定要试一试佢个土耳其早餐。
再加埋杯土耳其茶,甜度自己用糖棒调,好有风味🤌。
炸粗薯条配自家制黑蒜酱$58
另外店员都好热情咁介绍佢哋每逢节日都有节日限定推介同特色,可能土耳其人都系咁热情❤️🔥😂。