2018-01-08
又去"西九龙广场" 8 楼的 food court 揾野食, 希望我 2018 可以试晒,整返个西九龙广场平民美食巡礼啦今次选择帮衬呢间 "雅典娜", 绝对唔会因为佢个名有"星矢"味道. 而系刚巧佢门外有位唔使等, 所以唔想烦就食呢间啦, 我见都有少少人气光顾呢间,今日叫左 T1, "香煎鸡扒捞面铁板烧" + 一只太阳蛋(+$3) + 杯装可乐 (+$2)其实埋单都 $38老老实实, 色香味都有的, 我唔敢讲系美食, 但$38系呢个质素我唔敢要求太高了,但唯一最大败笔的地方系, 我系专登加钱要一只太阳蛋, 就系 : 1)我真系想食只蛋呀; 2)我担唔够𩠌, 太寡而加𩠌结果, 成只太阳蛋就咁坏死左系个铁板度(见图), 刮都刮唔返出来, 净系食得个蛋黄而杯可乐, 系一杯无晒汽既糖水会比较贴切至于个面, 系靠一堆黑椒汁撑起, 如果无左个汁, 我好肯定我都唔知点样食得晒了
整返个西九龙广场平民美食巡礼啦
其实埋单都 $38
但唯一最大败笔的地方系, 我系专登加钱要一只太阳蛋,
而杯可乐, 系一杯无晒汽既糖水会比较贴切