2020-01-17
第三次黎呢度食生日饭, 因为将近新年, booking都好full, 一房难求。今次黎到当然会试下其他新菜单, 今次个餐真系好丰富, 好足料好大份, 仲要好好味!我地个餐单系:蚝皇鲍鱼花菇扒翡翠啲鲍鱼好大只呀!好有睇头炆得啱啱好呀波士顿龙虾上汤伊面个龙虾伊面虽然成日有得食, 但鮨味居整得真系好好味, 个汤汁唔会太杰,个面又唔会太淋, 但索埋啲汤汁一齐食,味道正过我平时系酒楼食! 正!百花酿龙虾钳呢个唔系蟹钳系龙虾钳, 真系不得之了!个size同我手掌差唔多大, 好跨张呀咬落去啖啖肉,好弹牙, 食完都饱左一半!黑独蒜蒸龙趸腩呢碟龙趸都系起晒肉, 每一旧都好厚肉, 但肉质唔会鞋, 配埋黑蒜甜甜地既味道, 都好好味呀姬松茸螺头炖鸡汤呢个汤饮落去就知足料!好多汤料!味道浓郁又唔太油, 每人都饮左2碗当红炸子鸡只鸡保持到水准, 炸得刚刚好, 肉质保持嫩滑唔会鞋,而且唔太油腻红烧乳鸽只乳鸽真系好食既, 皮脆肉嫩又唔油, 食完唔会成手滴晒油, 但又好香口浓汤浸芥菜食左咁多肉,食返啲菜就完美, 个芥菜都好味呀清炒时蔬生炒腊味糯米饭烟烟unun炒得几香, 软硬适中, 份量适中, 相信好食得既朋友仔都会够
我地个餐单系:
姬松茸螺头炖鸡汤
当红炸子鸡
红烧乳鸽
浓汤浸芥菜
食左咁多肉,食返啲菜就完美, 个芥菜都好味呀
清炒时蔬
生炒腊味糯米饭
烟烟unun炒得几香, 软硬适中, 份量适中, 相信好食得既朋友仔都会够晒饱
姜汁番薯芝麻汤圆糖水
蕃薯甜, 中和糖水既辣, 刚刚好!啱我
呢餐真系食得好饱好满足好好味!仲要打埋麻雀好happy呀!