餐厅: 元気寿司 (海怡西商場)
资讯:

2018-07-06 186 浏览
自从香港仔既峰寿司同板长执左之后,每日元气都系大排长龙,想食元气又唔想等,唯有去海怡既分店食海怡既分店唔洗点等位之余,仍然保有回转寿司三文鱼寿司我系经常帮衬香港仔分店的,不过香港仔分店既三文鱼经常刚刚解冻就拿出来卖了,咬下去仍然有冰感(至少遇到过3次这样的情况)但海怡依一间就未试过有咁既情况,可能因为仍然保有回转位吧?都不及香港仔分店咁忙,质素自然比较稳定辛辣长鳍吞拿鱼寿司唔算辣,吞拿鱼都唔错,饭唔会握得太散三文鱼腩寿司个人系非常钟意食三文鱼腩的,但依件三文鱼腩并唔算好出色,以性价比黎讲,我会觉得食普通既三文鱼寿司比较抵辣味三文鱼军舰 / 柱子军舰筋子军舰满满既三文鱼籽,颜色非常漂亮软壳蟹手卷今次既手卷真系麻麻地,软壳蟹唔脆,而且已经冻左,入面既蛋黄酱亦唔多(下次去食可能要叫佢多酱)炙烧澳洲牛寿司虽然我唔食牛的,但身边既两位朋友见到餐单上有就立马点了,原来自从有左高速线之后,好多间分店都已经无牛肉寿司,根据佢地既食评,觉得依碟寿司性价比都几高,牛肉都几大块!而且仲热热地日式炖蛋味增汤抹茶千层蛋糕 / 朱古力芝士蛋糕 / 日本芝士蛋糕抹茶千层感觉普通,无咩抹茶味,但不算太甜朱古力芝士感觉
自从香港仔既寿司板长执左之后,
每日元气都系大排长龙,想食元气又唔想等,
唯有去海怡既分店食

海怡既分店唔洗点等位之余,
仍然保有回转寿司

三文鱼寿司

我系经常帮衬香港仔分店的,

辛辣长鳍吞拿鱼寿司

唔算辣,吞拿鱼都唔错,
饭唔会握得太散

三文鱼腩寿司

个人系非常钟意食三文鱼腩的,
但依件三文鱼腩并唔算好出色,
以性价比黎讲,我会觉得食普通既三文鱼寿司比较抵

辣味三文鱼军舰 / 柱子军舰

筋子军舰

满满既三文鱼籽,颜色非常漂亮

软壳蟹手卷

今次既手卷真系麻麻地,

炙烧澳洲牛寿司

虽然我唔食牛的,但身边既两位朋友见到餐单上有就立马点了,
原来自从有左高速线之后,好多间分店都已经无牛肉寿司

日式炖蛋

味增汤

抹茶千层蛋糕 / 朱古力芝士蛋糕 / 日本芝士蛋糕

抹茶千层感觉普通,无咩抹茶味,但不算太甜
朱古力芝士感觉不错,朱古力味都算浓,仲带有芝士本身既微酸味
原味既芝士蛋糕感觉系最出色的

2018-07-06
等候时间
5 分钟 (堂食)