2018-10-14 1160 浏览
已经好耐冇黎呢间餐厅食啦,今天突然好挂住佢既臭臭锅味道,所以约埋友人一齐陪我食!我地大概平日7点半左右到达,仲未需要排队,但眼见舖头都差不多坐满了!我地安排入座后,迟一点黎的人都要排队啦!餐厅冷气够,打边炉唔怕出哂汗!既然我系为左臭臭锅黎,当然要食佢既招牌臭臭锅啦,而友人就叫左药膳羊肉锅!我地加左$12转卤肉饭,比起跟餐的饭大碗D!D卤肉味道很够,而且不会太肥,食落口感丰富!招牌臭臭锅(小辣),个人觉得小辣已经够辣了!汤底有淡淡的台式臭豆腐味,加埋辣一齐简直系绝配!配料方面还有肥牛、猪大肠、米血糕、丸类等等,而且仲有粉丝,十分足料,食完一个已经好饱好饱!药膳羊肉锅,汤底好有药材味,羊肉好有膻味,而汤底的味道可以盖过羊肉的膻味,所以食落感觉不错!最重要系佢既药膳汤底绝不马虎!配料亦是十分足料,冬菇、豆卜这些食材可以吸收哂汤既味道,令口感有层次!我地仲叫左两杯饮品多多绿同水蜜桃红茶,饮品够冻,可以中和返两个锅既热同埋辣!下次要黎食佢既麻辣锅!

餐厅冷气够,打边炉唔怕出哂汗!
招牌臭臭锅

药膳羊肉锅