2021-07-13
啱啱想写食评先知 Open R 写已搬迁。其实都系同一间 不过名字写法唔同左 但读音 相同 嫲酸乐 食过3 ,4次 发觉 味道 相似 但唔同左。旧时 食米线 配 酸 辣汤 会系番茄溶底 ,会配 酸菜,d 酸菜 切得 比较细 粒 形状 系粒状 唔会系 条状,入口唔会只得酸辣味 ,会带有少少番茄味。2012/2013年开始响 调景岭店 已经好喜欢食。九龙湾间店 改左名后 感觉 似顶手转让 但味道 似谭X 加旧时 相混。可能呢期 谭X 真系声势浩大啦!小店都要迎难而改~不过呢间味道点变 佢价钱 都系无点变 ,食过几次,坐附近啲客仔 都话系忯食。出面食个车仔面 都5,6x蚊啦!唔系咁架价钱。最近仲有加5/8蚊 可以 转奶茶 饮过 真系 几好饮。虽然好忯食 但 经常 满座 ,睇过价钱牌~贵,平都有,但我呢个平民 仍然 坚持 食 50蚊以下,buget 只能够维持44蚊左右。都有少少担心,呢类 中小型店 系咪 就快 被KO呢?
出面食个车仔面 都5,6x蚊啦!唔系咁架价钱。
最近仲有加5/8蚊 可以 转奶茶 饮过 真系 几好饮。
都有少少担心,呢类 中小型店 系咪 就快 被KO呢?