2017-11-06 135 浏览
为左庆祝Happy Friday,决定要食餐返好野慰劳下自己!今晚黎左黄大仙呢个商场,呢到有好多出色既食肆,而见到呢间铺入面都几多人,就决定向日本野食冲冲冲!!餐厅环境尚算OK,虽然唔系好宽敞,但空间都足够,而重点系menu好多唔同类型既野食呀!先上一个刺身先甜虾好大只非常鲜甜,带子都唔错感觉好新鲜,而三文鱼亦切得好厚跟住要介绍呢个火炙黑松露三点寿司!师传落黑松露落得好大方!未食都已经闻到香味喇!而其实呢个都几抵食,因为中间个件寿司系鹅肝黎架一件刚刚好!!和牛寿司够晒高级口感好软,有入口即溶既感觉,食完个下好唔舍得呀呢到既食物都非常唔错,如果要讲比较失望既,就只系呢个烧茄子,虽然好多蒜蓉,但感觉都唔系好够味,而且有啲太多油,算系比较普通既作品最后要介绍埋呢杯自家制梅酒,好适合女生因为甜感较重,入面粒梅仲要好大粒,好似我咁中意既话记得要食埋呀!
3点刺身盛C
先上一个刺身
火炙黑松露3点
一件刚刚好!!
火炙宫崎和牛寿司
和牛寿司够晒高级
口感好软,有入口即溶既感觉,食完个下好唔舍得呀
金蒜烧日本米茄子
自家制梅酒