餐厅:
资讯:

2021-04-09 1561 浏览
据闻「润」系湾仔区其中一间最难订台嘅中菜厅,所以提早好耐就book左今个星期五,黎个happy friday!餐厅主打精致中菜,平日午餐除左有散叫点心之外,亦有两款商务午餐。今日我就试左贵少少嘅788套餐。头盘有入口即溶嘅🇪🇸西班牙黑毛猪叉烧、海蜇头同埋平时比较少机会食嘅鹌鹑!侍应哥哥会好细心咁介绍进食嘅次序接下来嘅汤系我最喜欢嘅响螺汤用左枣皇同本地新鲜猪肉炖,火候十足!下一道菜嘅乌鸡略嫌比较老,炒得亦比较油,扣少少分全餐饭最期待嘅,当然系呢道鲍鱼扣海参啦侍应哥哥一打开个盖嘅时候已经香气扑鼻,而单睇鲍鱼嘅色泽就知道大厨炆得好靓。食落去更加系一绝海参亦同样出色,唔会腥之余,仲有淡淡嘅清香。

头盘

接下来嘅汤系我最喜欢嘅响螺汤
用左枣皇同本地新鲜猪肉炖,火候十足!

下一道菜嘅乌鸡略嫌比较老,炒得亦比较油,扣少少分

全餐饭最期待嘅,当然系呢道鲍鱼扣海参啦
海参亦同样出色,唔会腥之余,仲有淡淡嘅清香。

鲍鱼扣海参

石榴露