2024-01-25
好唔容易,朋话今日订到枱黎食呢间系尖沙咀既鮨处松户。 好难book所以今日book到真系好开心。一黎到真系好有返乡下既感觉,仲要周围好多枱都系日本客系度食。朋友话要食刺身,就叫左个杂锦刺身,超抵因为真系好多款可以食晒好多款。 拖罗,海胆,鲷鱼,牡丹虾,哗!好大件又新鲜。日本生蚝真系好鲜味。海鲜沙律好大碟,好丰富。每块菜都系咁新鲜同爽口,加上好多既刺身粒同特制既醋汁,好开胃之余亦非常健康。 会食到停唔到口。开头以为忌廉薯饼好普通,大家都系过下口瘾叫,点知真系好正,一啲油腻感都冇,绵滑到好似食雪糕咁,仲要好温暖同脆。烧鱿鱼须应该送埋酒就一流。而最后个鱼头海鲜锅都好正,汤够鲜甜,而且好多料,带子,生蚝,鱼头,鱼片都好大件。 个锅食完够暖又滋味。 唔怪之咁多人食啦,真系物有所值。
日本生蚝真系好鲜味。
烧鱿鱼须应该送埋酒就一流。