2018-10-25
女朋友系牛魔王,加上最近工作压力大,所以约佢去左大角咀既Starry Night度食威灵顿牛柳餐减减压。餐厅装修非常有情调,好适合情侣同三五知己聚会。二人餐(HKD 598)有前菜(日本矶烧鲍鱼同埋轻煎鹅肝),餐汤(周打蚬汤),主食威灵顿牛柳,意大利饭/面再加配饮品。 听到流哂口水同埋lam lam脷。先黎既系鲍鱼同鹅肝。两款前菜卖相唔错,鲍鱼好爽口,而且仲有田园沙律同蕃茄沙沙伴碟,味道唔错又健康。鹅肝就非常肥味,连埋浸润在红酒汁既苹果粒,口感唔肥腻,而且味道甜甜地,几开胃。个餐汤非常足料,有原只蚬肉同口感够哂creamy,系好有水准既食物。跟住黎既就系意大利饭,我地叫左白汁蟹肉烩饭,内里有好多蟹肉丝同有大大只既软壳蟹,味道非常鲜甜同香口。另外仲有蟹膏,帕尔马芝士,令到个饭咁嫩滑,口感更丰富。跟住黎既就系期待已久既主菜威灵顿牛柳。分量好大,牛柳系慢煮过,所以肉汁能够保持到,口感嫩滑,好稔唔韧。另外,亦有用到鹅肝,酿野菌放系牛柳里面。亦都有用到百里香,迷迭香,酥皮,南瓜蓉,薯蓉。另外,亦有田园沙律伴碟。我地两个人食到停唔到口。而饮品我地叫左苹果接骨木花特饮同白桃柠檬特饮。接骨木花味道比较
而饮品我地叫左苹果接骨木花特饮同白桃柠檬特饮。接骨木花味道比较清淡,味道比较清香。而白桃柠檬特饮就有好多白桃肉,味道比较甜。