一个人吃饭我几喜欢到中式点心店,份量岩岩好,又可以吃到唔同既食物, 可以一次过满足几个需要。今晚试既系自家点心。店子唔算细,不过都旧旧地。阿姐都求求其其,爱理不理咁。北菇蒸鸡饭最怕食蒸饭来的是什么迷你牌, 食到唔拖唔水。呢个蒸饭份量合格, 饭粒够棉, 鸡肉虽然无乜味但系几滑热辣辣加埋甜豉油, 每口尽是满足。虽然系一个人, 但系只食一个蒸饭总是感到美中不足, 于是点要一样点心。豆苗鲜虾饺曾经意图想将整只菜饺吞下,但绝对是Mission Impossible, 其熨口程度系掂到都会缩开𠮶只。至于饺皮黏性较重, 厚有点过厚,而豆苗和鲜虾比例还OK。一则趣事, 有一个男人冲入去借厕所 (当然是无帮衬), 之后阿姐狂追呢位男仕要他付借厕所费, 之后两人激烈口角 (夹杂著大量粗口)当然最终还是不了了之,谁对谁错也好 , 以顾客立埸来说就绝对令我对这店子扣晒分。
, 可以一次过满足几个需要。
今晚试既系自家点心
店子唔算细,不过都旧旧地。
阿姐都求求其其,爱理不理咁。
北菇蒸鸡饭
最怕食蒸饭来的是什么迷你牌, 食到唔拖唔水。
呢个蒸饭份量合格, 饭粒够棉, 鸡肉虽然无乜味但系几滑
热辣辣加埋甜豉油, 每口尽是满足。
豆苗鲜虾饺
至于饺皮黏性较重, 厚有点过厚,而豆苗和鲜虾比例还OK。
借厕所费, 之后两人激烈口角 (夹杂著大量粗口)
2015-12-10