2017-12-05 112 浏览
令人意外既传统酒楼踏入十二月  愈黎愈多饭局自己屋企提早做冬   又唔想走咁远  就去左屋企就近既呢间酒楼食饭开头其实冇咩期望  始终认为酒楼都系食一般一围围既菜式部长姐姐见我地坐低人唔太多   建议我地散叫d小菜就可以我地望望餐牌 又真系几多选择 汤  真系要重点推介一下金银菜炖猪肺汤足料  非常足料   用菜   鸡 猪肉 等等既食材去炖  一大煲  4个人饮 每人最少都可以饮两碗清热 滋补  钟意饮汤既就岩哂咸鱼煎藕饼部长姐姐话系佢地自己制作  并唔系系街度自己买返黎 食落又唔错 重点系唔油 每一口都食到d 莲藕碎  正呀蒜蓉炒豆苗份量多  另外除左用生蒜炒  炒完佢顶顶仲放左d炸蒜   口感更佳味道更野味菠萝生炒骨呢个真系屋企人至爱  一般出街都会叫到所以好易就食到高低生炒骨肉质好紧要 不过呢度控制得唔错仲少少脆口BB猪半只开头有d惊食唔哂  不过其实讲明BB猪 份量又唔会太多 唔洗担心外皮脆扑扑 好好食 正呀最后忍唔住叫多左个生煎包黎食虽然外皮唔算煎得非常脆口  但系都绝对有个风味系度食饱暖住走  大家都食得好开心大家可以一试呀!
令人意外既传统酒楼

外皮脆扑扑 好好食 正呀

最后忍唔住叫多左个生煎包黎食

虽然外皮唔算煎得非常脆口  但系都绝对有个风味系度

食饱暖住走  大家都食得好开心

大家可以一试呀!