2018-12-11
荃湾其实有唔少需要排队而且人气十足的拉面店,今次真系估唔到依一间系内街入面,而且毫不起眼嘅拉面店咁得我欢心。由于返工喺铜锣湾,基本上铜锣湾大大小小嘅拉面店都食过。对比番我食过嘅拉面店,依一间系绝对会encore嘅。我觉得仲好食过登龙街所谓嘅米之莲一星拉面🍜我自己叫咗樱花虾拉面,呢间野有得拣系直面定曲面,自己本身比较钟意直面。食拉面我会好重视佢觉得汤底,依个汤底我觉得好浓郁,但又未去到好杰挞挞好咸,系我钟意嘅而且个汤底食到尾有少少肉碎,食得出佢用咗好多材料去整依个汤底。另外必须要赞嘅系佢个流心蛋做得十分之好,如果唔系当日佢唔够买,只蛋冇得再另加,我一定叫多只我自己觉得佢个流心蛋比得上好多间出名嘅拉面店!再加上佢所有嘅配料都好多,所有嘢都好似食极都仲有所以好开心经过食到依一间拉面,正常嘅价钱,又唔使等位,就可以食到咁高质嘅,真系好似赚咗咁另外,依一间系用门口嘅自动售卖机去落单。当日唔知点解我张$100佢碌极都碌唔到入去,好彩好人嘅店员哥哥帮我换咗张$100, 我先至买到🙈所以如果大家去食就记得准备定现金啦如果第时有得比八达通就好啦!
再加上佢所有嘅配料都好多,所有嘢都好似食极都仲有