2017-11-13
中午吃饭寻幽探秘是人生小乐趣,觅得好地方令人一整天都充满力量工作,假如朋友都知道我这般好收买,得闲赠下美食,真系两胁插千刀都搅唔掂。讲返间餐馆先,好像以前是米芝莲一星的餐馆,唔知点解后来无左,anyway, 望著从前的辉煌多少有点期待,果然也不负所望。先讲讲个鸭舌,好入味,好滑好爽,调味刚刚好!真系好高水准! 海蜇亦爽口,但由于鸭舌太太太出色,海蜇坚系陪衬了。必点!牛都好入味,对我黎讲系咸左少少,口感唔错,可以一试。到个烧卖! 真系好耐无食过猪肉鲜,鲜虾爽,异常juicy的烧卖!仲有质地唔系好实,我觉得系手工包,唔系工厂货色,嗯~食落有手工的风味,宜家真系好难揾,连莲香居都食唔到呢个味道,呢种口感。实不相瞒我系好迷蔴蓉包,宜家好少茶楼供应,就算有都系量产货,啲蔴蓉实到唔实,干到唔干。一见到呢度有,即刻点! 有惊喜,啲蔴蓉好滑好juicy! 个包够干身,包同蔴蓉既比例岩岩好呀! 激赞! 食左两个,大满足!另外个饺呢,味道岩岩好,个水晶皮好滑~我少食水晶饺,唔够胆讲系咪一级,但我肯定佢系好食过好多有食过既水晶皮类饺子,因为个皮薄,而且啲馅系好juicy,无味精味,我俾like~价格黎讲算
牛都好入味,对我黎讲系咸左少少,口感唔错,可以一试。
价格黎讲算系中上,好日子或心情低落,真系要黎食慰劳下自己~😊