2019-05-18
喺尖沙咀放工,突然间想食中菜,谂起有一间水准好稳定,叫运来轩,同朋友想去walk in睇吓先,好好彩仲有位,展开左今晚嘅中式晚餐日本花菇鸡脚炖螺头$68呢碗汤,应该叫呢壶汤先啦,外形好特别,以紫砂茶壶盛上,饮落特别热,餐厅仲好细心,惊大家热亲,比定个隔热垫大家打开个盖个汤非常足料,饮落有冬菇的香,亦有螺头嘅鲜甜,虽然落咗鸡脚,但个汤一啲都唔肥,好清。饮完汤,记得食埋啲汤渣,螺头煲得好淋,份量都唔少,每一啖都系甘香鲜味金砖豆腐$78呢个𩠌好考厨师功夫,豆腐嘅外层炸得香脆可口,但系咬开之后,里便嘅豆腐却滑溜非常,外层嘅调味做得好足,有好香嘅蒜味,豆腐带香浓嘅大豆味道水芙蓉蒸明虾球$148卖相讨好,红黄绿颜色鲜艳,六只大大只嘅虾仁,咬落爽口弹牙,鲜味十足。而滑溜嘅蛋白,捞饭一流醒胃话梅鸡半只$188之后再叫咗一只招牌菜,系味道酸酸甜甜,以话梅炮制嘅呢只鲜鸡以石锅盛载,所以上枱时候特别热辣辣,酸甜嘅话梅中和左肉类嘅饱的感觉,令人越食越想食脆皮安格斯牛仔腩$178用上安格斯嘅牛腩,肉味比一般牛腩更香浓。外皮香脆,内里嘅肉质却保持鲜嫩,仲有肉汁,配上冰荷浓酱,食不停口呢间餐厅,食物水准每次都能够保
日本花菇鸡脚炖螺头$68
金砖豆腐$78
水芙蓉蒸明虾球$148
醒胃话梅鸡半只$188
之后再叫咗一只招牌菜,系味道酸酸甜甜,以话梅炮制嘅呢只鲜鸡
脆皮安格斯牛仔腩$178
呢间餐厅,食物水准每次都能够保持稳定
服务好好,换碟勤快
食呢一餐晚餐,竟然见到两个明星