SJ BURGER 🎈荃湾性价比高。高质素soufflé pancakes又忍唔住试soufflé pancakes🤣,今次去咗荃湾嘅小巷,一心要试pancakes,下次先试吓佢地主打burger。-店舖主要系一间外卖店,有一张圆形小枱立食。等左10分钟左右就有得食,一边等候甜品嘅时候,一边细阅墙上的报道,先知道原来甜品师傅曾经系君悦酒店做饼厨八年,立即充满期待。🙈-📍梳乎厘班戟拼Mocha 奶冻💰 $28卖点: 烧过pancake 底部及边位,比一般soufflé pancake 表面多了一份香脆表面。📍外型:高度差唔多有一吋半,直径约3cm,比想像中大件。-📍摇晃度:可能只得一件嘅关系,不算太摇晃。-📍口感:-整件soufflé pancake,松软度好平均。-蛋糕整体唔干身,带点湿润,但唔会有一种中间湿,外围干身的唔熟嘅感觉。-由于不会太干身,所以口感软绵绵,介乎蛋糕与空气感soufflé pancakes 的中间,煎焗的时间拿捏得非常好,食落口唔会有一阵风嘅感觉,各方面都取得平衡,做得出色。 -虽然mocha 布甸,唔系今次嘅重点,但系呢一个布甸都相当滑溜,甜度适中,值得一试。
SJ BURGER
🎈荃湾性价比高。高质素soufflé pancakes

店舖主要系一间外卖店,有一张圆形小枱立食。

📍梳乎厘班戟拼Mocha 奶冻💰 $28
卖点:

📍外型:
高度差唔多有一吋半,直径约3cm,比想像中大件。
📍摇晃度:
可能只得一件嘅关系,不算太摇晃。
📍口感:
-整件soufflé pancake,松软度好平均。

📍价钱:
-$28,性价比相当高👍🏻
仲包括左mocha 奶冻

总结
-呢一间好高质,性价比高,值得一试。😍
-价钱同am.pm. / bove / I love you dessert bar可以归纳同一类,但系品质个人认为最出色。👍🏻am.pm
纯粹个人意见:
。蛋香:the Pantry👍
。忌廉幼滑度:Flipper's 👍
。性价比:SJ BURGER👍🏻I love you dessert bar 👍🏻Bove 👍 am.pm 👍🏻
。松软湿润:The Pantry👍SJ BURGER 👍🏻Espuma👍🏻
。高度: Gram👍I love you dessert bar👍🏻
。流心度: Espuma👍🏻
个人喜爱程度:
Aroma dessert cafe
👉🏻口味各人不同🙆🏼
👉🏻纯属个人意见💁🏼
👉🏻只供参考 🙈
👉🏻人手制作,员工心情不同制成品都略有不同🤣