2018-12-24
鸡煲达人报料话系旺角有间恶魔鸡煲 好鬼好味啱我呢啲唔食得极辣嘅人。餐厅喺旺角新城3楼, 地铁行过去都算方便就脚。为咗鸡煲来梗系食佢嘅恶魔鸡煲, 虽然其他药膳 火锅都好想试。餐厅仲设有嗜辣勇士优惠, 食得晒地狱级嘅辣鸡煲全单七折, 好似有成十五只辣椒指数。。 墙上面仲有相为证..好多成功挑战者。。 佩服佩服混酱时间, 主要嘅 酱料配料都齐全, 切得仔细。藕带赠送小食,酸酸地爽爽地, 质地有啲似荞头, 但味道冇桥头咁浓。海蚬店家赠送,鲜甜冇沙㗎。恶魔鸡煲 (微辣半只)鸡煲上台仲未闻到香味, 不过滚起之后店员快手炒两,三下, 盖上煲盖大火 炆焗 两分钟 再开盖, 即时香味四散。 配料香料极多, 红洋葱,洋葱,蒜头,独子蒜,姜, 花椒八角 。。仲有几款 辣椒。 我哋只系叫咗最小辣, 辣味啱啱好, 唔会盖过 鸡味同其他酱料味道, 鸡件本身都非常入味, 沙嗲酱嘅香同 洋葱香料 配合得宜,整体非常惹味, 系我食过咁多款鸡煲中美味指数数一数二了。回到味来牛拼盘$168手打牛丸和手打牛筋丸 好精美好有层次咁放在木制架, 几有睇头。 下层嘅系手打牛肉饼, 切到好薄一片片晶莹通透。手打牛丸 质地坚弹, 重牛
餐厅喺旺角新城3楼, 地铁行过去都算方便就脚。
混酱时间, 主要嘅 酱料配料都齐全, 切得仔细。
藕带
海蚬
店家赠送,鲜甜冇沙㗎。
恶魔鸡煲
恶魔鸡煲 (微辣半只)
回到味来牛拼盘
回到味来牛拼盘$168
手打牛丸 质地坚弹, 重牛味, 里面仲有少少油份,好甘香!
牛肉饼渌两渌食得,咬落好爽又有嚼劲
手工并饺
手工并饺$48
有虾鲜虾云吞,菜肉饺, 包得扎实,材料丰富,美味!
油麦菜
油麦菜新鲜嫩绿,够大篮。
自家凉茶 $32
酸梅汁。 酸酸甜甜好适合打边炉。
到最后越煲越辣啱啱好食完, 都系鸡煲最令人回味!