2020-08-11 621 浏览
Ramen 🍜 🎈博多拉面别天神/Definitely cannot miss a perfect soft-boiled egg for my ramen./ 🥚呢间舖头细细 门口有个拉面售卖机💁🏻‍♀️可以自己点返想食既拉面底同想加既配料🍜令我有少少谂返起去日本旅行当地既拉面店🇯🇵拉面又点少得溏心蛋呢😍所以两碗面都加左溏心蛋(+$10)豚骨汤面($75)🐷系浓浓嘅豚骨汤底 饮落好浓厚唔油腻拉面系幼身既拉面 都几挂汤叉烧肉唔太肥可以接受 而且仲好厚😋食落比想像之中腍溏心蛋煮得恰到好处 但如果酱油味浓啲更入味会再好味啲🤭虾味噌豚骨汤面($85)🦐同豚骨汤面唔同既系加左樱花虾加左樱花虾之后 成碗面望落粉嫩左💕而汤底多左一份虾既鲜甜感🍬呢间铺宣称无加味精 汤底系由纯猪骨熬制而成饮完个汤觉得几坚👍冇话口渴另外有一件趣事想分享下 由于佢哋有免费提供白芝麻系枱面 当我想加落面嘅时候...但又唔系好知点加🤔扭扭下成个白芝麻罐嘅盖甩咗 有三分之一樽白芝麻倒咗入我碗拉面度🤣🤣不过食落都几香口既😂
Ramen 🍜
🎈博多拉面别天神

呢间舖头细细 门口有个拉面售卖机💁🏻‍♀️
可以自己点返想食既拉面底同想加既配料🍜
令我有少少谂返起去日本旅行当地既拉面店🇯🇵
拉面又点少得溏心蛋呢😍所以两碗面都加左溏心蛋(+$10)

豚骨汤面($75)🐷
系浓浓嘅豚骨汤底 饮落好浓厚唔油腻