2024-03-08
钻石山荷里活广场一向都系美食天地,今日同妈咪过开嚟行街 佢话想食日本嘢就揾咗呢间个名几得意嘅日式餐厅嚟试下🤭 ~宴美豚(Tonkatsu Enbiton)见到佢个名都有个豚字梗系要试下佢嘅吉列猪扒!店员一开头会先放低酱料同埋原粒嘅芝麻畀我哋,可以用佢特制嘅工具自己捣碎芝麻加入酱料~芝麻味超级香!吉列猪扒定食猪扒经过精心炸制,外层酥脆金黄,却不油腻。切开猪扒,内里的肉质鲜嫩多汁,完美地保留了猪肉的原汁原味,搭配上照烧酱汁同白饭更加滋味,重点系份量十足!!吉列虾定食吉列虾足足有手掌咁长!超震撼~~而且虾肉新鲜弹牙,炸得香脆可口,每一啖咬落去都能感受到虾肉嘅鲜美和炸脆的口感!系满满嘅满足感和享受感~葱花吞拿鱼腩米饼米饼炸至酥脆,鱼腩肉质鲜嫩,配上葱花的香气,系别一番的口感和味道~好彩我哋六点几就嚟到餐厅食嘢,食到大概七点几餐厅已经坐满人,外面要排晒队,想亲尝正统日式炸物嘅朋友记住要早少少去食喇🤭
吉列猪扒定食
吉列虾定食