2016-09-08
睇新闻见到美食车计划有个黯然销魂包,一听到个名就俾佢吸引住,咁啱间餐厅又系工作地点附近,忍唔住收工同班同事即刻去试本人必试推介-黯然销魂包出面个包用左餐厅其下面包舖自家制大菠萝包去取代传统嘅汉堡包,而且份量够大可以几个人一齐分,顶层有只流心太阳蛋,一切落去蛋汁缓缓向下流,好吸引呀,入面果块蜜汁叉烧咬落弹牙又多汁,加埋榄油炒洋葱、蕃茄同埋生菜一齐食,食落唔会觉得太油腻,yummy·芝士肉酱热狗哗……好大只热狗呀佢占据左只碟2/3嘅位置呀,面头铺满一大堆芝士,同埋用酱汁包裹住d肉酱,咬落啖啖都有芝士嘅香气,好魔鬼呀·大烤菇烟肉螺丝粉(卡邦尼汁)一上枱见到份量都好大碟,而且芝士落得毫不手软,仲可以做到拉丝嘅效果,螺丝粉被d汁包裹住,每一口都觉得好满足升级套餐可配一个汤/沙律/粗薯条或者薯角,再加一杯野饮,甘笋汤值得一赞个汤唔会打得太烂,而且面层加左d忌廉,令到个汤又香又滑,用黎点蒜蓉包好正今次选择左粗薯条,一上枱热辣辣果种香气,真系忍唔住要食佢先,其实食完薯条都已经饱饱地·拿破仑法兰克福肠意粉每条意粉同埋每块法兰克福肠都沾有浓郁嘅茄汁,食落酸酸地好开胃整体黎讲,食物份量多,材料新鲜,价钱都可
本人必试推介-黯然销魂包
·芝士肉酱热狗
·大烤菇烟肉螺丝粉(卡邦尼汁)
·拿破仑法兰克福肠意粉
整体黎讲,食物份量多,材料新鲜,价钱都可以接受,下次叫多d朋友一齐去,可以叫多d唔同嘅野试下