2023-07-15
未去过冲绳,亦未食过冲绳料理。吸引我入去试试既系包点柜中既冬甩,造型实在太搅笑,太吸引。餐厅采取开放式设计,有不同既冲绳特色摆设同装饰。打开餐牌,发现有好多不同既组合,有选择困难既我又要经过一轮争札先可以点餐。最终选择左2人前套餐: 有天妇罗拼盘,大虾明太子乌冬,牛肉寿喜烧杂炊锅,冲绳海盐焦糖朱古力冬甩 加餐饮 x2。拼盘中既蜜糖芥末炸鸡甜甜地好惹味;樱花虾虾片脆卜卜都好好味😋;乌冬有少少辣但唔食得辣既人都食到。最特别系个牛肉寿喜烧杂炊锅,先加牛肉享用火锅,之后再加其他配料,最后倒埋个饭落去就变成左汤饭。饭粒吸收晒汤底既精华,所以食落啖啖都好惹味,口感丰富。最后食埋今餐既主角-冲绳海盐焦糖朱古力冬甩,趣怪既造型令人唔忍心一口食佢落肚。焦糖加朱古力酱再配香草雪糕,绝对每啖都超级邪恶但又超级好味😋😋😋。冬甩帮呢餐饭画上完美句号!