2024-04-03
宝贝仔啱啱mid term test完,辛苦闭关左成个月,考完试当然要去食个丰富既晚餐慰劳下佢喇!所以我地就去左荃湾广场地库,装修格调好梦幻既Homeland度食晚饭。预先订左7点钟枱,所以唔需要等位就可以入座。餐厅天花上布满左不同颜色既干花,令人感觉好舒服好浪漫。我地点左Pi Pi Pizza套餐,贪佢胜在乜都有。套餐包2碗蕃茄汤,我地加左$18升级左其中1碗做龙虾汤。蕃茄汤味道浓郁但我个人更加钟意龙虾汤既鲜味,配上蒜蓉包,好好味😋前菜系温泉蛋素烟肉凯撒沙律,口感爽脆,酸甜开胃,作为前菜非常适合。套餐有4款特色Pizza 可以选择;我地决定要试下从未见过既秘制北京烤鸭薄饼。餐厅自家制薄饼薄底配上烤鸭酱汁以及烤鸭肉,再配上青瓜丝以及京葱条,口感好特别。好似食紧北京烤鸭时又同时食紧薄饼😊宝贝仔好钟意食鸡翼同薯条,特别要求要额外点埋滋味小食拼盘。炸鸡翼配上柚子蜜,酸酸甜甜,好开胃。芝士薯条热辣辣,仲可拉丝。另外既炸生蚝同炸鱼手指配上蛋黄酱都超好食,食到唔停得口。最后既主食我地选择左升级加$68做秘制龙虾汁海鲜铁锅炖饭。我自己一向好钟意食海鲜炖饭,口感幼滑creamy外,每啖饭都可以食到汤汁
最后既主食我地选择左升级加$68做秘制龙虾汁海鲜铁锅炖饭。我自己一向好钟意食海鲜炖饭,口感幼滑creamy外,每啖饭都可以食到汤汁精华👍🏻